Woonkeuken 8 juli: de woningbouw van morgen

Woonkeuken 8 juli: de woningbouw van morgen

Het woord Woonkeuken in lichtgevende letters in een lege studio

Praat mee over de woningbouw van morgen. 

Het onderwerp wonen leeft enorm. Denk aan onze Woonagenda’s, de nationale Woon- en Bouwagenda en de te maken prestatieafspraken met het Rijk die weer moeten landen in regionale Woondeals. Bij dit alles valt de kracht van ons netwerk niet te onderschatten. De Woonkeuken heeft zich ontpopt tot een sterk fungerend platform. Kennis, innovatie en netwerken komen hierin samen.

Met deze drie elementen als basis organiseren wij weer een fysieke Woonkeuken op 8 juli a.s. op de campus van de Universiteit Twente. Een toepasselijke locatie, want hier gaan we in gesprek over de bouw van morgen in het perspectief van vandaag. We koppelen onze woningbouwopgave aan de doelgroep van de toekomstige bouw: jongeren.

Eén van de uitdagingen die we hier willen bespreken is de betaalbaarheid. De woningmarkt staat op dit moment enorm onder druk. Tegelijkertijd zien we dat er door deze enorme druk oplossingen worden gecreëerd die nooit eerder zijn onderzocht. Wordt onder druk alles vloeibaar? Of valt de drukte op de woningmarkt (relatief gezien) nog wel mee?

Gasten

  • Peter Smits, directeur Campus & Facilitair Management UT
  • Victor Jan Leurs, directeur Twente Board
  • Jeroen Diepemaat, wethouder Enschede
  • Rutger Vrielink, manager vastgoed Domijn
  • Jauke Klein, commercieel directeur PlegtVos
  • Athena Waanders, ontwikkelingsmanager Janssen de Jong projectontwikkeling
  • Olaf Cornielje, directie woningbouw BZK
  • Dorrit de Jong, wethouder Zwolle
  • Robert Waarsing, directeur bestuurder Vechthorst Wonen

Deze en meer actuele woningbouwthema’s vatten we in een inspirerend en gevarieerd ochtendprogramma. Denk aan speeddates, plenaire gesprekken en kleine break-out-sessies. We nodigen gastsprekers uit die de opgave vanuit verschillende perspectieven kunnen belichten en ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen. Daarbij blijven we de verbinding zoeken met de praktijk, door concrete oplossingen en voorbeelden uit onze regio en daarbuiten aan te halen. Natuurlijk is er ook volop de ruimte om te netwerken. Aansluitend bieden we de mogelijkheid om verder te praten onder het genot van een lekkere lunch.

Programma

09.30 uur  Inloop
10.00 uur  Start programma
12.30 uur  Afronding hoofdprogramma + lunch
13.30 uur  Afsluiting Woonkeuken