Woningbouw- en retailcongres 18 november

Woningbouw- en retailcongres 18 november

Luchtfoto van de stad Zwolle met in het midden de toren De Peperbus. Daaroverheen de tekst Het Woningbouw en retailcongres

De woningmarkt staat enorm onder druk. De komende jaren moeten er ongeveer een miljoen extra woningen gebouwd worden. De groei brengt uitdagingen met zich mee: het aanbod moet versneld vergroot worden binnen de bestaande bouwplannen en de plancapaciteit voor de (middel-) lange termijn vergroot.

Jaarlijks organiseren het Nederlands Instituut voor de bouw (NIB) en het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) het woningbouwcongres. Dit jaar zijn we als provincie Overijssel gevraagd als official host voor dit congres dat op donderdag 18 november plaatsvindt in Zwolle. We zijn trots op deze rol omdat we kunnen laten zien, dat we met onze Overijsselse aanpak de woningbouwopgave integraal oppakken, samen met de thema’s ruimte en retail. Je treft daarom dit keer ook sprekers aan op het gebied van retail en gebiedsontwikkeling.

Deelnemers én sprekers gaan tijdens deze speciale editie van het woningbouw- èn retailcongres aan de slag met deze ambities. Het programma is praktisch ingestoken, wat betekent dat deelnemers door middel van interactieve sessies ervaringen en ideeën met elkaar delen. Je gaat naar huis met concrete handvatten die je direct in kunt zetten in je eigen projecten.

Nieuwsgierig geworden naar het programma? Neem dan alvast een kijkje op de website.