Vier Overijsselse gemeenten ontvangen Woningbouwimpuls in vijfde ronde

Vier Overijsselse gemeenten ontvangen Woningbouwimpuls in vijfde ronde

Impressie woningen met veel groen in Cromhoffpark.

Maar liefst vier Overijsselse gemeenten ontvangen subsidie vanuit de vijfde ronde Woningbouwimpuls. Dat terwijl bijna één op de drie aanvragen voor de Woningbouwimpuls tranche 5 niet zijn toegekend. In Overijssel hebben vijf gemeenten aangevraagd én ontvangen, dus een 100% score!

Sneller en betaalbaar

Dit is mooi nieuws. Met dit geld kunnen de gemeenten sneller meer en betaalbare woningen bouwen. De beloonde projecten zijn belangrijke sleutelgebieden voor Overijssel en passen mooi binnen de woondeals. Daarom ondersteunen wij deze projecten vanuit de provincie Overijssel graag. Zo stellen we procesgeld beschikbaar om de aanvraag scherp te stellen en bieden we gemeenten kennis en steun bij hun lobby.

Meer weten over wat de gemeenten met dit geld gaan doen?

De Woningbouwimpuls

De vraag naar woningen is sterk toegenomen, maar de bouw van woningen is achtergebleven. Hierdoor is er nu een groot tekort aan betaalbare en geschikte woningen. De specifieke uitkering Woningbouwimpuls is in het leven geroepen om gemeenten te helpen meer woningen te bouwen. Met speciale aandacht voor betaalbare woningen voor starters en mensen met een laag of middeninkomen. Inmiddels zijn er vijf rondes (of tranches) geweest. Lees meer over de woningbouwimpuls op de website van het RVO. 

Foto: gemeente Enschede, impressie Cromhoffpark.