Uitnodiging smart citysessie ‘Passantenstromen in Beeld’

Uitnodiging smart citysessie ‘Passantenstromen in Beeld’

Breed zebrapad waar vanuit verschillende richtingen allerlei mensen oversteken. Doormiddel van bewegingsonscherpte zijn de personen onscherpe schimmen

Voor iedere gemeente is het interessant om passantenstromen in kaart te brengen. Zo wordt duidelijk welke straten druk worden bezocht (of juist niet), kun je eventuele knelpunten goed in beeld brengen, ontdek je welke routes bezoekers lopen en kun je rekening houden met het aanbrengen van voorzieningen. Door corona is deze informatie nóg belangrijker geworden omdat drukte zoveel mogelijk moet worden voorkomen en doorstroom zoveel mogelijk moet worden versoepeld. Interessant daarbij is de zoektocht naar wat mogelijk en wenselijk is binnen de kaders van de AVG.

Deze vierde editie van de smart cityreeks gaat over de (on)mogelijkheden om passantenstromen zichtbaar te krijgen en de diverse toepassingsmogelijkheden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Voor wie is deze online bijeenkomst interessant?

Voor iedereen die betrokken is bij stads- en dorpscentra ofwel: alle beslissers, beleidsmakers, adviseurs of uitvoerders. Je hoeft geen inhoudsdeskundige te zijn op het gebied van toepassing van smart technology. De sessie is voor iedereen goed te volgen.

Geïnteresseerd in deze smart city sessie?

Meld je vandaag nog aan via stadsbeweging@overijssel.nl. Geef daarbij aan welke functie je hebt en voor welke organisatie je werkt. Zo krijgen we een goed beeld van de aanwezigen. De sessie vindt plaats op woensdag 14 april a.s. van 15:00-16:30 uur. Ongeveer een week van te voren ontvang je van ons een link waarmee je kunt inloggen.

Programma

De sessie start met een welkomstwoord van Bert Groot, strategisch adviseur Ruimtelijk Domein provincie Overijssel. Daarna delen de volgende twee inhoudsdeskundigen hun kennis en ervaring met de deelnemers:

  • Mettina Veenstra, lector Smart Cities van hogeschool Saxion. Mettina heeft veel onderzoek gedaan naar technologische mogelijkheden van het monitoren van passantenstromen. Hierbij heeft zij diverse technologieën toegepast. Ook heeft zij verschillende experimenten opgezet en uitgevoerd.
  • Wieteke Kalkema, adviseur Kennis en Onderzoek bij MarketingOost. Wieteke deelt de ervaringen en ‘lessons learned’ met je die zij heeft opgedaan in toeristische hotspot Giethoorn.

Vragen?

Neem dan contact op met Esther Krieger van provincie Overijssel. Tot binnenkort!

Door je aan te melden voor de bijeenkomst van 14 april 2021 ga je ermee akkoord dat je naam, je mailadres en je organisatie zijn opgenomen in het netwerkbestand. Dit netwerkbestand wordt uitsluitend gebruikt voor mail- en briefwisselingen van De Stadsbeweging/Stadspracticum. Mocht je niet akkoord zijn, wil je dit dan aangeven via een mail naar stadsbeweging@overijssel.nl?