Terugkijken op mooie dagen met succesvolle ontmoetingen: de PROVADA

Terugkijken op mooie dagen met succesvolle ontmoetingen: de PROVADA

Burgemeester van Almelo Arjen Gerritsen samen met Gedeputeerde Monique van Haaf in moderne omgeving

Op 26, 27 en 28 oktober was het zover: de PROVADA vond plaats. Drie dagen lang lieten we ons van onze beste kant zien door mooie, innovatieve en bijzondere gebiedsontwikkelingen uit te lichten die pasten bij de thema’s spoorzones, wonen en toekomstbestendige werklocaties.

Daarnaast vonden er vele succesvolle ontmoetingen plaats. Dit deden we samen met onze vijf grote steden: Zwolle, Deventer, Enschede, Hengelo en Almelo én de HMO. We kijken terug op ontzettend mooie, inspirerende en goedbezochte beursdagen!

Bouw mét jongeren

De kop is eraf: dinsdag 26 oktober was een succesvolle eerste dag waarop markt, studenten en overheid spraken over de gebiedsontwikkeling van Overijsselse spoorzones. Studenten maakten een ronde over de beursvloer om bezoekers te vragen hoe zij naar de ontwikkeling van spoorzones kijken. Dat leverde mooie inzichten op. ‘Denk vanuit de waarden van een community’ bijvoorbeeld en ‘bouw niet alleen voor jongeren maar vooral ook mét jongeren’.

Successen vieren

Ook woensdag 27 oktober was een zinderende dag. Een dag vol met het vieren van successen van, onder andere, gemeente Almelo, Zwols Concilium en gemeente Enschede. Hoogleraar Demografie, Jan Latten, nam ons mee in de wereld van woondromen en woonrealiteit van millenials: “jongeren zijn flex-mensen die verbinding zien in wonen, werken en leven”.

Pionieren in Overijssel

Een perfecte afsluiter van de PROVADA: de derde dag was het toonbeeld van onze Overijsselse aanpak. Fountainheads schudde ons wakker met een scherpe blik op onze snel veranderende wereld. Een oproep om “de werkelijkheid telkens vanuit een ander perspectief te bekijken”, “te ontdekken wat je niet weet” en te bedenken hoe “het werk het beste gedaan kan worden”. Centraal daarbij de vraag: moeten we het principe van vastgoed loslaten en spreken over ‘losgoed’?

Op het A1 Bedrijvenpark in Deventer wordt circulair bouwen in de praktijk gebracht. Dat is pionieren. Pionieren gebeurt ook op het Kennispark in Enschede. Samen met partners (ontwikkelaars, eigenaren, ondernemers en onderwijs) bouwen zij aan een Kennispark dat tot ver buiten de Overijsselse grenzen bekend is.

Overijsselse aanpak in beeld 

De PROVADA was een perfect moment om te laten zien dat de Overijsselse aanpak werkt! We laten je graag zien welke ontwikkelingen op dit moment centraal staan:

Gebiedsontwikkeling Spoorzones
Gebiedsontwikkeling Wonen
Gebiedsontwikkeling Toekomstbestendige werklocaties