Succesvolle tweede projectbijeenkomst FutureBEEing: Een stap dichter bij duurzame stedelijke ontwikkeling

Succesvolle tweede projectbijeenkomst FutureBEEing: Een stap dichter bij duurzame stedelijke ontwikkeling

Succesvolle tweede projectbijeenkomst FutureBEEing: Een stap dichter bij duurzame stedelijke ontwikkeling

Over FutureBEEing
FutureBEEing is een innovatief Interreg A (Nederland / Duitsland) project dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame integrale wijkoplossingen. Door samenwerking tussen diverse stakeholders, zoals gemeenten, woningcorporaties, bewoners en commerciële organisaties, streeft het project naar een ecologisch verantwoord en toekomstbestendige wijk.

Delen van behaalde resultaten
Na de startbijeenkomst in januari in Zwolle waren we op 24 en 25 juni 2024 te gast bij de Handwerkskammer Münster voor de tweede projectbijeenkomst.  De eerste dag stond in het teken van het delen van de behaalde resultaten. Zo zijn de eerste structuren van de FutureBEEing tooling gepresenteerd, de stakeholders vastgesteld, testwijken bekendgemaakt en de eerste stappen voor een businesscase gezet.

Ontwikkeling van eerste Mockup
De tweede dag begon met een inspirerende en productieve brainstormsessie. De testwijk in Enschede werd als casus genomen, waarbij de deelnemers in vier groepen de rollen van verschillende stakeholders aannamen: gemeenten, woningcorporaties, bewoners en commerciële organisaties. Deze sessie leverde cruciale input voor de ontwikkeling van de eerste mockup van de FutureBEEing tooling en de verdere stappen binnen de andere werkpakketten van het project.

Deze bijeenkomsten waren belangrijk voor de voortgang van het project, dat gericht is op duurzame stedelijke ontwikkeling door middel van innovatieve en ecologisch verantwoorde oplossingen.

Toekomstige Stappen
In november 2024 start de testfase in de geselecteerde wijken van Enschede, Hengelo, Ochtrup en Münster. Deze testfase biedt waardevolle inzichten voor de verdere ontwikkeling en implementatie van duurzame stedelijke oplossingen.

Voor meer informatie over FutureBEEing, bezoek onze website of volg ons op social media.