Succesvolle regionale Woonkeuken Twente

Succesvolle regionale Woonkeuken Twente

Vijf personen met microfoons aan tafel in gesprek tijdens een Woonkeuken-event

Begin oktober vond de tweede regionale Woonkeuken Twente plaats in Losser. Aan tafel zat een gevarieerd gezelschap. Van wethouder tot makelaar, van Statenlid tot directeur van een bouwbedrijf.

Het gesprek ging onder meer over starters en ouderen op de woningmarkt en de rol verschillende partijen hierin. Het bouwen voor wordt steeds lastiger met toenemende kosten van bouwmaterialen en een tekort aan personeel. Daarnaast ligt er ook nog eens een flinke opgave in het bestaand stedelijk gebied. Hoe kunnen we die versnelling van de woningbouw realiseren met oog voor de gebruiker? En met oog voor de toekomstbestendigheid van de woningvoorraad? Hoe zetten we als overheid en markt gezamenlijk de schouders onder deze maatschappelijk opgaven? Bekijk de Woonkeuken terug voor het gesprek rondom deze vragen.  In verband met corona konden we deze Woonkeuken vrijwel alleen tafelgasten uitnodigen. We hopen de volgende regionale Woonkeuken weer samen aan de slag te kunnen. Met veel energie, samenwerken aan nieuwe ideeën en oplossingen.

Compilatie van de Woonkeuken Twente 

In deze compilatie (6,5 min) zie je wat er aan de keukentafel is besproken. Je kunt ook de korte compilatie (2,5 min) bekijken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de hele Woonkeuken terug te kijken.