Smart cities-sessie ‘De smart citizen’

Smart cities-sessie ‘De smart citizen’

Illustratie met zes silhouetten van pratende hoofden in verschillende kleuren

Wat als groepen inwoners zelf met sensoren, data en platforms aan de slag gaan? Waar lopen zij tegenaan? Wat is dan de rol van de overheid? Kunnen bewoners bijvoorbeeld zelf meten hoe het gesteld is met het klimaat in hun stad?

Zowel inwoners als overheden hebben een heel nieuw instrumentarium tot hun beschikking en de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel. Technologie en de platformsamenleving geven een heel nieuwe dimensie aan het terugkerende vraagstuk hoe overheden, inwoners en bedrijven met elkaar omgaan.

Deze vijfde editie van de smart cityreeks gaat over de Smart Citizen en de relatie tussen overheid en inwoners. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Voor wie is deze online bijeenkomst interessant?

Voor iedereen die betrokken is bij stads- en dorpsontwikkeling ofwel: alle beslissers, beleidsmakers, adviseurs of uitvoerders. Je hoeft geen inhoudsdeskundige te zijn op het gebied van toepassing van smart technology. De sessie is voor iedereen goed te volgen.

Programma:

De sessie start met een welkomstwoord van Judith Regterschot (dagvoorzitter) en een korte introductie op het thema.  Daarna delen de volgende twee inhoudsdeskundigen hun kennis en ervaring met de deelnemers:

  • Marcel Broekhaar  is programmamanager slimme samenleving bij de gemeente Zwolle. Hij zal vertellen over het project Senshagen waarin inwoners en gemeente samen onderzoeken hoe ze kunnen omgaan met klimaatverandering.
  • Martijn de Waal is lector Civic Interaction Design aan de Hogeschool van Amsterdam en (mede)schrijver van boeken als “De Platformsamenleving” en “De stad als interface”. Hij zal vertellen over het project ‘Hackable city’ waarin hij de kansen heeft onderzocht van collectieve stadsontwikkeling in de netwerksamenleving.

Wanneer: donderdag 23 september, van 13:30 – 15:00 uur
Waar: online, via Zoom
Aanmelden: via stadsbeweging@overijssel.nl.  
Geef in de mail aan welke functie je hebt en voor welke organisatie je werkt. Zo krijgen we een goed beeld van de aanwezigen.

Vragen?

Neem dan contact op met Esther Krieger van de provincie Overijssel. Tot binnenkort!

Door je aan te melden voor de bijeenkomst van 14 april 2021 ga je ermee akkoord dat je naam, je mailadres en je organisatie zijn opgenomen in het netwerkbestand. Dit netwerkbestand wordt uitsluitend gebruikt voor mail- en briefwisselingen van De Stadsbeweging/Stadspracticum. Mocht je niet akkoord zijn, wil je dit dan aangeven via een mail naar stadsbeweging@overijssel.nl?