Samen bouwen aan Overijssel op de Provada

Samen bouwen aan Overijssel op de Provada

Samen bouwen aan Overijssel op de Provada

Ook dit jaar is de provincie Overijssel weer breed vertegenwoordigd op de grootste vastgoedbeurs van Nederland, de PROVADA. Op woensdag 12 juni zijn wij te gast op de stands van vier verschillende partners; op het volkshuisvestingsplein van het ministerie van Binnenlandse Zaken, bij Plegt-Vos, Aan de Stegge en Dura Vermeer. Naast het programma dat we vullen, samen met onze partners op hun stands, organiseren we ook een eigen themabijeenkomst ‘Sturen met grondbeleid op gebiedsontwikkeling; lessen uit het Oosten’ met onder meer hoogleraar Erwin van der Krabben als spreker.

Naast het programma dat we vullen, samen met onze partners op hun stands, organiseren we ook een eigen themabijeenkomst ‘Sturen met grondbeleid op gebiedsontwikkeling; lessen uit het Oosten’ met onder meer hoogleraar Erwin van der Krabben als spreker.

Met een goedgevuld programma en een groot gezelschap van ruim 50 mensen belooft het een inspirerende en waardevolle dag te worden. Bent u ook op de Provada? Dan bent u van harte welkom om aan te sluiten bij één of meerdere van onze sessies.

Programma

  • 11:00-11:45u               Ministerie van BZK – STANDNR 12-67  ‘Het belang van een goede verbinding van overheden met de markt en corporaties’
  • 12:00-13:00u               Plegt-Vos – STANDNR 12-64  ‘De hoogte in met woningbouw’
  • 12:00-13:00u               Aan de Stegge – STANDNR 12-47 ‘De hoogte in met bedrijfspanden’
  • 13:45-14:45u               Eigen themabijeenkomst – RUIMTE E108 ‘Sturen met grondbeleid op gebiedsontwikkeling: lessen uit het Oosten’
  • 16:00-17.00u               Dura Vermeer – STANDNR 12-43 ‘Gezamenlijke afsluiting van de dag’

‘Sturen met grondbeleid op gebiedsontwikkeling: lessen uit het Oosten’           
Iedereen is op zoek naar oplossingen voor de problemen op de woningmarkt. Grondbeleid biedt gemeenten meer ruimte om het verschil te maken. Aan de hand van een inspirerende lezing van hoogleraar Erwin van der Krabben en casuïstiek uit Overijssel willen we met elkaar (bestuurders en professionals) in gesprek gaan; hoe zetten we onze instrumenten beter in? Hoe verbeteren we de grip op gronden en realiseren we versnelling? Hoe verhalen we publieke kosten? En wat is nodig voor een haalbare businesscase bij gebiedsontwikkeling?
Wilt u meeluisteren, meepraten? Kom naar onze themabijeenkomst in zaal E108 van 13.45 uur tot 14.45 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Om zeker te zijn van uw plek kunt u zich alvast aanmelden via deze link.

U dient zelf te zorgen voor een geldig Provada toegangsbewijs.

Wij ontmoeten en spreken u graag!