Met stad en ziel Podcast v1

Met stad en ziel Podcast v1 (uitgeschreven versie)


Kun je de podcasts of vlogs niet beluisteren, omdat je bijvoorbeeld niet goed kunt horen? Hier zijn de podcasts en vlogs per aflevering letterlijk uitgeschreven als transcriptie. Om de teksten zo leesbaar mogelijk te houden, zijn woorden als ‘ehm’ weggelaten.


Met stad en ziel Podcast v1

Gast: Enschede cadeaukaart

00:00:00
Speaker 1: Stadsbeweging Overijssel heeft in de coronacrisis drie crisis arrangementen opgesteld. Wat hebben de centra ermee gedaan en van geleerd? Vandaag zijn we in Enschede.

00:00:10
Speaker 2: Aan het begin van de coronacrisis hebben we ons gelijk ingezet om de ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Iedereen was in een schok, maar we zijn gelijk met elkaar in gesprek gegaan en ook met de organisaties en dan praat je over de horeca bond, de winkeliersvereniging Winkelhart om gelijk de schouders met elkaar d’r onder te zetten. We hebben bijvoorbeeld koop lokaal ingezet, zodat mensen lokaal gaan kopen. We hebben dit geld besteed, zodat mensen die niet naar buiten konden, hun boodschap thuis kregen. Vandaag zijn we hier op deze heugelijke dag wordt de eerste Enschede kaart gekocht door de wethouder.

00:00:51
Speaker 3: Als Winkelhart werken wij samen met de horeca, de vrse, Enschede promotie, de gemeente en het Ondernemersfonds om deze kaart in het leven te roepen en sterk te maken.

00:01:10
Speaker 4: Deze samenwerking is zo bijzonder, omdat we elkaar altijd op het moment dat er moet worden georganiseerd voor het belang van de binnenstad elkaar weet te vinden.

00:01:28
Speaker 5: Ik heb net de eerste cadeaukaart mogen kopen en ik ben ongelooflijk trots dat ik hier de eigenaar van ben, want dit is een prachtige kaart waar iedere Enschedeër mee kan shoppen, eten, naar de museum, naar de film kan gaan in Enschede.

00:01:55
Speaker 2: De coronacrisis heeft de samenwerking op een prettige manier gestimuleerd. Ja, iedereen was in nood en in nood weet je elkaar te vinden. Ja, het heeft meer samengebracht denk ik.