Met stad en ziel Podcast v1

Met stad en ziel Podcast v1 (uitgeschreven versie)


Kun je de podcasts of vlogs niet beluisteren, omdat je bijvoorbeeld niet goed kunt horen? Hier zijn de podcasts en vlogs per aflevering letterlijk uitgeschreven als transcriptie. Om de teksten zo leesbaar mogelijk te houden, zijn woorden als ‘ehm’ weggelaten.


Met stad en ziel Podcast v1

Gast: Deventer

00:00:00
Speaker 1: Stadsbeweging Overijssel heeft in de coronacrisis drie crisis arrangementen opgesteld. Wat hebben de centra ermee gedaan en van geleerd? Vandaag zijn we in Deventer.

00:00:13
Speaker 2: Het begin van de coronacrisis vijftien maart op een zondag, half zes persconferentie Rutten nou, vanaf dat moment en eigenlijk een paar dagen daarvoor begonnen we al te schakelen, eigenlijk van de fysieke stad naar een digitale stad. Dat is denk ik de allergrootste stap geweest aan het begin van de Crona crisis, de stad waar je gewend bent om gastvrij mensen te ontvangen, moet je in één keer mensen gaan verleiden, thuis op de bank. Online. Nou, dat vroeg om een enorme omswitching. Op dat moment moet je gaan nadenken, hoe doe je dat? Tuurlijk, daar waren we voor een deel mee bezig, maar in één keer van de één op de andere dag was dat een enorme omschakeling. En dan merk je, als je gelukkig een stad bent, die goeie organisatie heeft staan dat je binnen 48 uur eigenlijk van een fysieke binnenstad kunt omschakelen naar een digitale binnenstad.

00:01:04
Speaker 2: Welke rol hebben we heeft de crisis gespeeld? Je ziet natuurlijk dat je eigenlijk, los van het jaarplan wat je had voor 2020, 2021, moet je in een keer compleet andere plannen gaan maken. Die je nu ook een heel groot beslagleggen op het budgetje die je hebt. Dus gelukkig slagen we zowel vanuit de provincie Overijssel als vanuit de gemeente Deventer de helpt aan de hand. En dat is soms maar ja, heel recht toe recht aan, een financieel helpende hand. Maar ook, zeg ik er ook meteen bij, ook de provincie heeft met grote regelmaat webinars georganiseerd. Met verschillende centrum wensjes om kennis en ervaring uit te wisselen. Iedereen was aan het ontdekken. Dus zowel de crisis als het goede netwerk wat er is in de provincie Overijssel. Hebben ontzettend bijgedragen om in feite met elkaar stappen te kunnen zetten in deze crisis.

00:01:53
Speaker 2: Één ding is zeker: ik denk juist in tijd van Christus, dan komt het bewijs of het bedrijf binnenstad op de juiste manier functioneert. Nou, ik mag denk ik toch wel met enige trots zeggen dat het bedrijf Deventer binnenstad dat het heeft laten zien te functioneren, en dan zie je dat je heel snel met elkaar kunt schakelen, maar ook schakelen met draagvlak. Je ziet ook dat ondernemers kijken of je oke, hoe acteert de binnenstad organiseert daar sluiten we ons bij aan.

00:02:20
Speaker 2: De toekomst, keihard blijven werken met elkaar. Samenwerkingen aanstellen en blijven investeren in die stad.