Met stad en ziel Podcast v1

Met stad en ziel Podcast v1 (uitgeschreven versie)


Kun je de podcasts of vlogs niet beluisteren, omdat je bijvoorbeeld niet goed kunt horen? Hier zijn de podcasts en vlogs per aflevering letterlijk uitgeschreven als transcriptie. Om de teksten zo leesbaar mogelijk te houden, zijn woorden als ‘ehm’ weggelaten.


Met stad en ziel Podcast v1

Gast: Almelo

00:00:00
Speaker 1: Stadsbeweging Overijssel heeft in de coronacrisis drie crisis arrangementen opgesteld. Wat hebben de centra ermee gedaan en van geleerd? Vandaag zijn we in Almelo.

00:00:14
Speaker 2: We zijn hier in Almelo en toen ik hier begon, was het eerste wat ik meemaakte de lockdown en we zijn direct begonnen toen met een programma, een welkom terug programma. Wat denk ik heel erg goed is om te noemen, is dat we te midden van die kleine campagnes ook een aantal evenementen extra sterk neer hebben kunnen zetten dankzij die arrangementen. De voorbeelden zijn het Halloween festival en ook het fashion event die hebben we net wat verder aan kunnen sterken, zodat ze ook meer impact hadden op het gebied.

00:00:53
Speaker 3: De Halloween koopavond in Almelo is een groot evenement, wat in de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot steeds groter uit de hele regio zelfs komen mensen. Hier bij de Halloween koopavond hebben we zo’n vijftien activiteiten door de hele binnenstad heen en daar kunnen mensen allemaal gratis naartoe. Het is voor jong en oud, dus er is op allerlei verschillende plekken door de hele stad heen van alles te doen voor de mensen. Het voordeel was dat we extra budget kregen uit de crisis arrangementen dat voordeel daarvan was vooral dat we wat grotere dingen konden organiseren. En ja, we konden net iets meer doen, net iets mooier maken, nog iets meer afmaken dan dan de voorgaande jaren.

00:01:46
Speaker 4: Tijdens de Halloween koopavond hebben wij de kinder waarzechster in de winkel gehad en dat was echt super leuk. ’s Avonds zat ze prachtig in een prachtige outfit en ging ze kinderen, ja, hun hun toekomst voorspellen. Het is zo leuk om te zien hoe kinderen daar dan op reageren.

00:02:03
Speaker 4: Ik heb ook nog meegedaan aan de cursus online samenwerken en dat was met name interessant omdat je dan als groep gaat kijken: hoe krijg je de klant nou naar de binnenstad? Want individueel zijn we natuurlijk allemaal sterke ondernemers, maar als geheel, als je samen een groep vormt, dan krijg je wat meer versterking in die in die aantrekkingskracht als centrum zelf.

00:02:25
Speaker 2: Want je gaat met een aantal werkgroepen aan de slag. Je gaat met ideeën aan de slag, met vrijwilligers aan de slag. Jongens we hebben nu mogelijkheden om iets te doen. Wat zullen we eens oppakken? Het begin van de BIZ hebben we uit moeten stellen door diezelfde BIZ, en toen hebben we, zeg maar het stadsarrangement en de kies engagementen. Die hebben ook gebruikt om vast aan te tonen wat nou extra dingen zijn die je kunt doen als je een BIZ hebt. Ze hebben de engagementen gebruikt om de realisatie van de BIZ te versterken.