Podcasts en vlogs
De binnensteden zijn volop in beweging. Dat voel je en dat zie je. Met de podcasts en video’s bieden we je een inkijkje in de wereld van retailers, ambtenaren, initiatiefnemers, horecaondernemers en andere stadsbetrokkenen. Wat drijft hen? Welke kansen en mogelijkheden zien zij voor ‘hun’ stadscentrum? Wat hebben ze weten te realiseren? Hoe hebben ze dat aangepakt? We hebben twee interessante podcast-reeksen voor je en een videoreeks over de crisisarrangementen.
Ga naar de afleveringen van podcast serie 1 ‘Retail en horeca’, ga naar podcast ‘De menselijke kant van ruimte’ of bekijk de vlogs.
Podcastserie 1 ‘Retail en horeca’
In de eerste serie podcasts (aflevering 1-6) gaan we het gesprek aan met innovatieve ondernemers in onze stadscentra en dorpskernen. De binnensteden en dorpskernen hebben het al langere tijd zwaar. Ondernemers in de retail en horeca moeten op zoek naar nieuwe concepten. Dat kunnen ze alleen doen of in gezamenlijkheid. Door corona zijn deze ondernemers extra creatief als het gaat om het aantrekken en vasthouden van (potentiële) klanten. Wij zijn op zoek naar mooie verhalen: Welke keuzes hebben deze ondernemers gemaakt? Waarom? Welk effect zien zij? Wat is hun drijfveer? Wat maakt hen anders? Met de reeks krijgen we een inkijkje in het hoofd van deze ondernemers: welke eigenschappen hebben zij waardoor zij kansen zien en kunnen verzilveren? Hoe gaan zij om met veranderingen? Kan iedereen het leren?

Met stad en ziel Podcast
Aflevering 1 Gast: eigenaresse Hetty D’Andreas
Deze aflevering gaat over een gepassioneerd restauranteigenaar Hetty D’Andreas, die samen met haar man Pietro en gastheer Gerritjan van Klompenburg sinds 2018 het Italiaans restaurant ‘D’Andreas’ ‘runt’ in hartje Zwolle. Pietro doet niets liever dan koken voor zijn gasten waarbij elementen als ‘beleving’ en ‘je thuis voelen in zijn restaurant’ nog écht op nummer 1 staan. De lockdown gooide flink roet in het eten. Desondanks hebben Hetty, Pietro en Gerritjan deze situatie weten om te zetten in een uniek concept: Porta la tua padella. Liefhebbers kunnen met hun eigen pan naar het restaurant komen waar Pietro en zijn team klaar staan om deze pan te vullen met de heerlijkste Italiaanse gerechten. Over het hele concept is nagedacht: van het wachten in de rij tot aan de opmaak in de pan. Het zorgt voor een succesvol concept met lange rijen voor het restaurant, uiteraard op coronaveilige afstand tot elkaar. Het concept is zelfs zo succesvol, dat Hetty en Pietro weer kunnen investeren in hun restaurant om het nog mooier te maken. Hun geheim? Trouw blijven aan je waarden en een concept bedenken, dat daar naadloos bij aansluit.
Podcastserie 2 ‘De menselijke kant van ruimte’
In de tweede serie podcasts belichten we de menselijke kant van de ruimte. Het lijkt een open deur, maar ontwikkelen we (binnenstedelijke) ruimtes daadwerkelijk vanuit het perspectief van de gebruiker? Waar (en vooral: hoe) kan het beter? Waar is dat goed gelukt en waarom? We nemen je mee op reis langs diverse interessante projecten die gerealiseerd zijn of nog volop in ontwikkeling.

Met stad en ziel Podcast 7
Aflevering 1 Gast: Gooitske Zijlstra, eigenaar en oprichter van Gooitz
In deze eerste aflevering van de nieuwe reeks over de menselijke kant van ruimte is Gooitske Zijlstra te gast, een dynamische aanjager die met haar open, eerlijke en authentieke aanpak mensen in beweging zet en houdt. Met de methode ‘placemaking’ maakt zij plekken menselijk. Zij biedt organisaties en mensen een nieuwe kijk op hun omgeving. Haar doel is om plekken te creëren, die aansluiten bij onze complexe behoeftes.
Meer afleveringen in deze serie:
Vlogs
Provincie Overijssel heeft in de coronacrisis drie crisisarrangementen opgesteld. Wat hebben de centra ermee gedaan en wat hebben zij geleerd?