Podcasts en vlogs

De binnensteden zijn volop in beweging. Dat voel je en dat zie je. Met de podcasts en video’s bieden we je een inkijkje in de wereld van retailers, ambtenaren, initiatiefnemers, horecaondernemers en andere stadsbetrokkenen. Wat drijft hen? Welke kansen en mogelijkheden zien zij voor ‘hun’ stadscentrum? Wat hebben ze weten te realiseren? Hoe hebben ze dat aangepakt? We hebben twee interessante podcast-reeksen voor je en een videoreeks over de crisisarrangementen.

Ga naar de afleveringen van podcast serie 1 ‘Retail en horeca’, ga naar podcast ‘De menselijke kant van ruimte’ of bekijk de vlogs.

Podcastserie 1 ‘Retail en horeca’

In de eerste serie podcasts (aflevering 1-6) gaan we het gesprek aan met innovatieve ondernemers in onze stadscentra en dorpskernen. De binnensteden en dorpskernen hebben het al langere tijd zwaar. Ondernemers in de retail en horeca moeten op zoek naar nieuwe concepten. Dat kunnen ze alleen doen of in gezamenlijkheid. Door corona zijn deze ondernemers extra creatief als het gaat om het aantrekken en vasthouden van (potentiële) klanten. Wij zijn op zoek naar mooie verhalen: Welke keuzes hebben deze ondernemers gemaakt? Waarom? Welk effect zien zij? Wat is hun drijfveer? Wat maakt hen anders? Met de reeks krijgen we een inkijkje in het hoofd van deze ondernemers: welke eigenschappen hebben zij waardoor zij kansen zien en kunnen verzilveren? Hoe gaan zij om met veranderingen? Kan iedereen het leren?

podcast image

Met stad en ziel Podcast

Aflevering 1 Gast: eigenaresse Hetty D’Andreas
00:00

Aflevering 1 Gast: eigenaresse Hetty D’Andreas

Deze aflevering gaat over een gepassioneerd restauranteigenaar Hetty D’Andreas, die samen met haar man Pietro en gastheer Gerritjan van Klompenburg sinds 2018 het Italiaans restaurant ‘D’Andreas’ ‘runt’ in hartje Zwolle. Pietro doet niets liever dan koken voor zijn gasten waarbij elementen als ‘beleving’ en ‘je thuis voelen in zijn restaurant’ nog écht op nummer 1 staan. De lockdown gooide flink roet in het eten. Desondanks hebben Hetty, Pietro en Gerritjan deze situatie weten om te zetten in een uniek concept: Porta la tua padella. Liefhebbers kunnen met hun eigen pan naar het restaurant komen waar Pietro en zijn team klaar staan om deze pan te vullen met de heerlijkste Italiaanse gerechten. Over het hele concept is nagedacht: van het wachten in de rij tot aan de opmaak in de pan. Het zorgt voor een succesvol concept met lange rijen voor het restaurant, uiteraard op coronaveilige afstand tot elkaar. Het concept is zelfs zo succesvol, dat Hetty en Pietro weer kunnen investeren in hun restaurant om het nog mooier te maken. Hun geheim? Trouw blijven aan je waarden en een concept bedenken, dat daar naadloos bij aansluit.

Meer afleveringen in deze serie:

Speel af
Aflevering 1 Gast: eigenaresse Hetty D’Andreas
Speel af
Aflevering 2 Gast: Ingrid Deenen van Scandinavisch Designwinkel Blikfang in Deventer
Speel af
Aflevering 3 Gast: Bastiaan Hutten en Barbara Bijenhof van ten Kate flowers…
Speel af
Aflevering 4 Gast: Ellen Schulten van modezaak Bij Schulten in Wijhe
Speel af
Aflevering 5 Gast: directeur/eigenaar Kees Schafrat en bedrijfsleider Deventer Eric Bol van…
Speel af
Aflevering 6 Gast: eigenaresse Janine Hoogenraad van kledingwinkel Echt Sjaan

Podcastserie 2 ‘De menselijke kant van ruimte’

In de tweede serie podcasts belichten we de menselijke kant van de ruimte. Het lijkt een open deur, maar ontwikkelen we (binnenstedelijke) ruimtes daadwerkelijk vanuit het perspectief van de gebruiker? Waar (en vooral: hoe) kan het beter? Waar is dat goed gelukt en waarom? We nemen je mee op reis langs diverse interessante projecten die gerealiseerd zijn of nog volop in ontwikkeling.

podcast image

Met stad en ziel Podcast 7

Aflevering 1 Gast: Gooitske Zijlstra, eigenaar en oprichter van Gooitz
00:00

Aflevering 1 Gast: Gooitske Zijlstra, eigenaar en oprichter van Gooitz

In deze eerste aflevering van de nieuwe reeks over de menselijke kant van ruimte is Gooitske Zijlstra te gast, een dynamische aanjager die met haar open, eerlijke en authentieke aanpak mensen in beweging zet en houdt. Met de methode ‘placemaking’ maakt zij plekken menselijk. Zij biedt organisaties en mensen een nieuwe kijk op hun omgeving. Haar doel is om plekken te creëren, die aansluiten bij onze complexe behoeftes.

Meer afleveringen in deze serie:

Speel af
Aflevering 1 Gast: Gooitske Zijlstra, eigenaar en oprichter van Gooitz
Speel af
Aflevering 2 Gast: Pamela van Geldrop van gemeente Hengelo en Joop Hofman…
Speel af
Aflevering 3 Gast: Aafke Kuijper van gemeente Olst-Wijhe en Mike Wissing van…
Speel af
Aflevering 4 Gast: Henry Huiskamp van gemeente Enschede en Dennis Laing van ontwikkelaar…
Speel af
Aflevering 5 Gast: Marjan Willems van gemeente Zwolle en Rob Bults van…
Speel af
Aflevering 6 Gast: onderzoeker Auke Wolfs, centrummanager Deventer Peter Brouwer, student Loraine…
Portretfoto van Lieke Kiekebosch
Onze hosts 1/3

Lieke Kiekebosch

Lieke werkt voor De Stadsbeweging. Kijkt met een antropologische blik naar de wereld en komt daardoor tot verrassende inzichten die ze graag met je deelt. Geïnteresseerd in de menselijke kant van ruimte.
Portretfoto van Tom Kikkert
Onze hosts 2/3

Tom Kikkert

Tom geeft advies in retail, identiteitsmarketing, strategische positionering, consumentengedrag en beslissingsprocessen. Kijkt met een verfrissende bril naar retail.
Portretfoto van Lot Frijling
Onze hosts 3/3

Lot Frijling

Lot is eigenaar en oprichter van Yellow Concepts, een bureau dat locaties ontwikkelt met magnetische aantrekkingskracht. Lot houdt ervan om locaties te ontwikkelen die mensen raken.

Vlogs

Provincie Overijssel heeft in de coronacrisis drie crisisarrangementen opgesteld. Wat hebben de centra ermee gedaan en wat hebben zij geleerd?

Meer afleveringen in deze serie:

Speel af
Aflevering 1 Enschede cadeaukaart
Speel af
Aflevering 2 Deventer
Speel af
Aflevering 3 Vriezenveen
Speel af
Aflevering 4 Almelo
Speel af
Aflevering 5 Olst-Wijhe