Overijsselse Aanpak verdient lof én navolging

Overijsselse Aanpak verdient lof én navolging

Je ziet 8 mensen op een kruk zitten in panelopstelling. De gedeputeerde Monique van Haaf zit in het midden. Iedereen heeft koptelefoons op.

Op 15 juni zijn wij samen met de gemeenten Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle op reis gegaan over de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. We hebben onze netwerkpartners BPD Gebiedsontwikkeling, VanWonen, Van Wijnen en Dura Vermeer bezocht, gesproken over kansen en knelpunten in gebiedsontwikkeling, en hebben juist ook de kracht van de Overijsselse Aanpak benadrukt.

In 2030 wil de provincie Overijssel 60.000 nieuwe woningen hebben toegevoegd aan de bestaande voorraad. Om ervoor te zorgen dat die ambitie daadwerkelijk wordt verwezenlijkt, werd de ‘Overijsselse Aanpak’ ontwikkeld. Een dialoogsessie op het Vastgoedmarktpodium op de Provada, met maar liefst zeven vertegenwoordigers van overheden en marktpartijen, was op woensdag 15 juni 2022 geheel gewijd aan deze onderscheidende werkwijze.

Dialoogsessie ‘De Overijsselse aanpak versnelt!’

Onder leiding van Ronald Bruins gingen gedeputeerde Monique van Haaf, Arie Speulman (Ministerie van Binnenlandse Zaken), Hamit Karakus (Brede Bouwcoalitie), Jan Martin van Rees (gemeente Almelo), Jeroen Diepemaat (gemeente Enschede), Alfred Bolks (VanWonen), Marleen Mokkink (Van Wijnen) en Marieke Mentink (Dura Vermeer) in gesprek over hoe de Overijsselse aanpak concreet voor versnelling van de woningbouw zorgt. Waarin is deze aanpak onderscheidend? Hoe werkt de aanpak in de praktijk? Lees hier het artikel op de website van Vastgoedmarkt. Benieuwd naar het hele gesprek? Je kunt de dialoogsessie als video hier terugkijken.