Overijssel is er weer bij: de PROVADA

Overijssel is er weer bij: de PROVADA

Grote groep mensen in een grote ruimte tijdens een beurs

Op 26, 27 en 28 oktober is de provincie Overijssel aanwezig op de grootste vastgoedbeurs van Nederland, de PROVADA. We laten ons van onze beste kant zien door mooie, innovatieve en bijzondere gebiedsontwikkelingen uit te lichten die passen bij de thema’s spoorzones, wonen en toekomstbestendige werklocaties. Daarnaast vinden er drie dagen lang succesvolle ontmoetingen plaats. Dit doen wij samen met onze vijf grote steden: Zwolle, Deventer, Enschede, Hengelo en Almelo. 

Zo doen we dat in Overijssel. Dat is ons motto. Om bezoekers onze Overijsselse aanpak te laten ervaren, organiseren we iedere dag een inspirerende sessie:  

Dinsdag 26 oktober 13:00 uur | Stand 11-29 – Hoe willen jongeren leven, wonen en werken in de spoorzones van Overijssel?  

Hoe weten we wat de behoeften van jongeren zijn op het gebied van leven, wonen en werken nu en in de toekomst? Door het ze te vragen! In verschillende speeddate-rondes gaan studenten in gesprek met professionals en gemeentelijke bestuurders. Praat jij met ons? 

Woensdag 27 oktober 11:00 uur | Stand 11-29 – Waar dromen jongeren van nu en de toekomst van? Lezing Jan Latten  

De druk op de woningmarkt blijft stijgen en de toegankelijkheid neemt af. Dit is in het bijzonder merkbaar voor starters en andere doelgroepen met een kleinere beurs. Toenemende kosten van bouwmaterialen en een tekort aan personeel maken dat het steeds lastiger wordt om voor deze doelgroepen betaalbaar te bouwen. Maar laten we beginnen bij de behoefte van deze doelgroep: wat zijn de woonwensen van starters en jongeren? En als we 20 jaar in de toekomst kijken, wat zijn de wensen van de jongeren en starters dan? Immers maken we nu keuzes in beleid en plannen die pas op lange termijn merkbaar zijn. Wat zijn de juiste keuzes? Past de verdichting van binnensteden met hoogbouw en al die innovatieve flexibele woonvormen wel bij de behoeften van de inwoners van de toekomst?  

Als bekendste demograaf van het land, weet Jan Latten met ingetogen humor zijn toehoorders een heldere visie op maatschappelijke trends te geven en laat daarbij onverbloemd zien welke rol ze daarbij zelf spelen. Tijdens zijn lezing neemt hij ons mee in zijn visie op de huidige woningmarkt (met een Overijssels tintje). Nieuwsgierig? Luister en praat mee. Aansluitend staat er een lunch klaar. 

Donderdag 28 oktober 11:00 uur | Stand 11-29 – Vastgoed verlaten om ‘losgoed’ te ontwikkelen? Wake-up call van Fountainheads 

Deze prikkelende en lichtverwarrende wake-up call wordt geleid door het sprekers-duo Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads. Zij schetsen op inspirerende en confronterende wijze waar gezamenlijke kansen en uitdagingen liggen op het gebied van toekomstbestendige werklocaties. Centraal staat de vraag of we het principe van vastgoed moeten verlaten en ‘losgoed’ gaan ontwikkelen. Je krijgt meer dan genoeg stof tot nadenken en om over na te praten. Wil jij dit ook niet missen? 

Benieuwd naar het hele programma? 

Tijdens de PROVADA is nog meer te doen. Ben je benieuwd naar lezingen, seminars en bijeenkomsten die worden georganiseerd door de andere deelnemers? Kijk dan hier.