Netwerkevent ‘Bouwen aan Beweging’ op 3 november! Ben jij erbij?

Netwerkevent ‘Bouwen aan Beweging’ op 3 november! Ben jij erbij?

Er zijn meerdere mensen te zien op de foto. Zij zijn in gesprek met elkaar. Voorbeeld van een vorig netwerkevenement.

De thema’s wonen en vitale (binnen)steden zijn actueler dan ooit. Denk aan de huidige woningnood, het personeelstekort, de energiecrisis en de nog altijd voortdurende gevolgen van de covidcrisis. Met flexibiliteit, innovatie, samenwerking en een dóen-mentaliteit – de kenmerken van de Overijsselse Aanpak – bouwen we verder. Dat doen we samen met onze netwerken de Woonkeuken, de Stadsbeweging en ons Retailnetwerk.

Op donderdag 3 november a.s. organiseert de Provincie Overijssel het netwerkevent ‘Bouwen aan Beweging’ waarin we de aanpak van deze actuele thema’s met elkaar delen. Je bent van harte welkom!

Je krijgt alle ruimte om elkaar te ontmoeten, verdiepend in gesprek te gaan en slimme verbindingen te leggen. Met o.a. Joost Hoebink als dagvoorzitter en trendwatcher Richard van Hooijdonk als keynote-spreker ga je gegarandeerd opgeladen, enthousiast en vól ideeën en kansen weer naar huis. Meld je dus snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

De belangrijkste informatie op een rij:

🗓 – donderdag 3 november 2022
⏰ – 12.00 – 17.00 uur
📍 – Parkgebouw Rijssen, Oosterhofweg 49 in Rijssen
💰 – Het event is gratis toegankelijk. Graag vooraf aanmelden.
Aanmelden kan nog tot en met 31 oktober a.s. via deoverijsselseaanpak@overijssel.nl. En: houd onze social media kanalen (‘de Overijsselse Aanpak’) de komende weken in de gaten voor updates over het event!

Het programma:

12:00 uur – 12:45 uur – Ontvangst met lunch
12:45 uur – 13:00 uur – Opening en welkom
13:00 uur – 13:30 uur – Panelgesprek
13:30 uur – 14:15 uur – Keynote van Richard van Hooijdonk
14:15 uur – 16:30 uur – Netwerkplein met Retailcafé én Woonkeuken
16:30 uur – 17:00 uur – Afsluitende borrel

Panelgesprek, 13:00 – 13:30

Na een welkomstwoord trappen we de dag af met een panelgesprek over de woningbouwopgave. Aan tafel zitten gedeputeerde Monique van Haaf, Gerard Gerrits (wethouder Hengelo), Martijn Rink (Vechtdal Wonen) en Desirée Uitzetter (voorzitter Neprom). Ook zal Olaf Cornielje (Ministerie van Binnenlandse Zaken) deelnemen met een videoboodschap.

De woningnood is groot en met elkaar staan we voor een enorme opgave. Wat is er nodig om te bouwen en te zorgen voor de versnelling? En houden we in onze programma’s voldoende rekening met de lange termijn? Deze en meer prikkelende stellingen komen tijdens het gesprek aan bod. Het panelgesprek is op een interactieve manier vormgegeven, want we willen graag weten hoe jij over deze thema’s denkt!

Keynotespeech, 13:30 – 14:15

De keynotespeech zal worden verzorgd door Richard van Hooijdonk. Richard is futurist met kennis van zowel de bouw als retail. Hij neemt je mee op reis en deelt daarbij zijn visie op binnensteden én de bouw in de toekomst. Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Hoe gaan we in de toekomst bouwen aan beweging? En hoe moeten we ons organiseren om met deze toekomstige ontwikkelingen om te gaan? Als geen ander kan hij je inspireren. Na zijn verhaal verlaat je de zaal gegarandeerd met stof om over na te denken.

Netwerkplein, 14:15 – 16:30

Tijd om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan! Na het gezamenlijke deel bieden we je op ons netwerkplein volop de ruimte om elkaar op te zoeken, verdiepende gesprekken te voeren en slimme verbindingen te leggen.

Zo hebben we een markt opgesteld, waar enthousiaste partners je bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen. Verschillende innovatieve bouwers en ontwikkelaars laten je graag de nieuwste concepten zien op duurzaamheid, flexbouwen en versnelling. Ook zijn diverse centrumondernemers deze middag aanwezig. Zij vertellen graag over initiatieven die in diverse centrumgebieden zijn gestart. Of laat je verrassen door een street art artiest, die samen met deelnemers een tape-art kunstwerk gaat maken. Op de markt zijn o.a. aanwezig: Brede Bouwcoalitie, De Groot Vroomshoop, FutureBEEing, geWOONhout, Hodes, House2Start Nozebra, PFM Footfall Intelligence, Plegt-Vos, Tala en Vastgoedschakel. 

Daarnaast organiseren we een Retailcafé en een Woonkeuken, die wel een begin- en eindtijd hebben. Hieronder lees je daar meer over. Voel je vrij om bij deze sessies aan te sluiten.

Retailcafé als podcast, 14:30 – 15:15

Het retailcafé in een ander jasje: deze keer als live podcast-opname! De podcast heeft als titel ‘De stad is nooit af’. Onder leiding van Lieke Kiekebosch gaan gedeputeerde Monique van Haaf, retailexpert Tom Kikkert, de Ommense wethouder Leo Bongers en ondernemer Astrid Knoef met elkaar in gesprek over de transformatie van de binnenstad en het feit dat deze altijd doorgaat. De gasten brengen ieder een eigen dosis aan kennis én ervaring mee, dus dit belooft een interessante discussie te worden!

Woonkeuken, 15:30 – 16:30

Tot slot organiseren we deze middag een Woonkeuken waarin de Woondeals, die we dit najaar vormgeven, centraal staan. Vanuit de provincie hebben we vastgelegd dat we 42.300 woningen versneld gaan bouwen voor 2030. In de regionale woondeals moet dit aantal vertaald worden naar de regio’s West-Overijssel en Twente. En moet duidelijk worden wáár we gaan bouwen. Maar ook: hoe zorgen we ervoor dat de woondeals haalbaar en realistisch zijn? En houden we het betaalbaar?

Daarbij zijn jullie inzichten vanuit het netwerk en de praktijk hard nodig. Tijdens deze Woonkeuken horen we graag jullie ideeën, maar ook kritische noten. Samen kunnen we dan toewerken naar de juiste invulling van de woondeals.