Mkb-voucher digitalisering: aanvragen kan vanaf 9 mei!

Mkb-voucher digitalisering: aanvragen kan vanaf 9 mei!

Toetsenbord met een extra toets met een groen winkelwagentje

Provincie Overijssel wil mkb-ondernemers stimuleren om structureel met digitalisering aan de slag te gaan. Daarom wordt de mkb-voucher digitalisering opengesteld, dit jaar van 9 tot en met 13 mei. Dus: wil je werk maken van digitalisering en heb je een plan? Dan kan je tot maximaal 10.000 euro subsidie ontvangen.

Waar kan ik de mkb-voucher digitalisering voor inzetten?

De mkb-voucher is bedoeld om te stappen te zetten op het gebied van digitalisering en digitale veiligheid. Je kunt subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten:

  • Het opstellen van een digitaliseringsplan;
  • Het uitvoeren van één of meer van de digitaliseringsactiviteiten die in het digitaliseringsplan zijn beschreven.

Let op: Voor het opstellen van een digitaliseringsplan geldt een vaste vergoeding van 500 euro. Voor het uitvoeren van de activiteiten die in het digitaliseringsplan zijn genomen geldt dat ten hoogste 40% van de kosten van de digitaliseringsactiviteiten wordt vergoed, met een maximum bijdrage van 10.000 euro.

Voorbeelden

  • Het koppelen van het kassasysteem aan de voorraad
  • Het digitaliseren van je (financiële) administratie
  • Het automatisch laten aanvullen van je voorraad
  • Het digitaliseren van je productieproces

Kijk ook eens deze video over het belang van digitalisering voor winkel Guts & Gusto.

Ondersteuning en advies

Om gebruik te kunnen maken van de mkb-voucher, heb je een digitaliseringsplan nodig. Kennispartners als Novel-T, Kennispoort Regio Zwolle, MKB Deventer en het Smart Industry platform BOOST bieden ondernemers (vaak kosteloos) advies en ondersteuning bij innovaties. Uiteraard kan je ook een extern adviesbureau inschakelen of aankloppen bij jouw brancheorganisatie.

Leestip: In het digitale inspiratiemagazine van provincie Overijssel delen ondernemers en partners hun ervaringen, tips en wordt meer verteld over de regeling.

Aanvragen vanaf 9 mei 

Aanvragen kan vanaf 9 mei tot 13 mei 17.00 uur via het digitale formulier. Bij het aanvraagformulier lever je ook het digitaliseringsplan aan als bijlage.