Impulsaanpak Winkelgebieden open in juni: Hulp nodig?

Impulsaanpak Winkelgebieden open in juni: Hulp nodig?

Industrieplein in Hengelo, gebied achter het station, vanuit de lucht genomen.

Vorig jaar ontvingen de gemeente Hengelo en gemeente Hardenberg in totaal bijna 5,5 miljoen euro vanuit het programma Impulsaanpak Winkelgebieden (IW) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In juni 2023 kun je opnieuw gelden voor IW aanvragen.

Impulsaanpak Winkelgebieden in het kort

Met deze extra gelden kunnen gemeenten een winkelgebied in het centrum transformeren naar woongebied. Het programma is gericht op het toekomstbestendig en aantrekkelijk maken van winkelgebieden, voor zowel bewoners als bezoekers.

Aanvragen voor de derde ronde kan vanaf maandag 26 juni 2023 tot en met 14 juli 2023. In 2024 zal het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog een vierde ronde openen.

Webinar RVO: Uitleg en hulp bij aanvraag derde ronde

Heb je hulp nodig bij de aanvraag voor de derde ronde of wil je meer uitleg? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert in opdracht van het ministerie van EZK een webinar over deze regeling.

Tijdens de webinar komen 3 onderwerpen aan bod:

  1. Terugblik op eerdere rondes van Impulsaanpak winkelgebieden. Wat hebben ze geleerd en waar liepen aanvragers tegenaan?
  2. Wat verandert er in de nieuwe ronde van de regeling? Waar moet je op letten bij een nieuwe aanvraag?
  3. Een medewerker van een gemeente vertelt meer over zijn ervaring met het aanvraagproces en deelt bepaalde leerervaringen met anderen.

De webinar vindt plaats op donderdag 11 mei 2023 van 11 uur tot 12 uur. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden. 

Ondersteuning provincie bij rijksregelingen

Deze transformaties in de binnenstad zijn vaak langdurige processen. Als provincie Overijssel zijn we hier vaak al in een vroeg stadium bij betrokken. Wij kunnen gemeenten helpen met de inzet van expertise uit ons netwerk en waar nodig procesgeld. Daarnaast is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de aanvraag te laten toetsen in zogenoemde impulskamers.

Meer weten of kun je onze ondersteuning gebruiken?

Klik hier voor meer informatie over de subsidieregeling. Wil je graag even sparren of kun je onze ondersteuning gebruiken? Mail dan naar deoverijsselseaanpak@overijssel.nl. 

Foto ter illustratie: Hart van Zuid Hengelo. Fotograaf: Tjeerd Derkink