Geef je toekomst een boost met de MKB-voucher: ook voor retailers!

Geef je toekomst een boost met de MKB-voucher: ook voor retailers!

Bellende vrouw in spijkerbroek bij een witte muur. Aan haar arm hangen drie papieren tassen

Als retail- of horecaondernemer zie je voortdurend kansen om te vernieuwen en te verduurzamen. Maar waarschijnlijk zie je op tegen de investeringskosten die vernieuwing met zich meebrengt. Vanaf nu kun je gebruik maken van de MKB-voucher. Deze subsidieregeling dient als extra stimulans in deze coronacrisis. De regeling is in het leven geroepen, omdat we zien dat de behoefte aan ontwikkeling en vernieuwing nu nóg urgenter is. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Innoveren? De MKB-voucher maakt het mogelijk!

De MKB voucher is bedoeld voor alle mkb-ondernemers, dus ook voor retail- en horecaondernemers. Of je nu een horecazaak hebt, winkelier bent of in het hotelwezen actief bent: wie wil innoveren, nieuwe verdienmodellen of concepten wil ontwikkelen of bijvoorbeeld personeel versneld wil bijscholen, kan deze voucher aanvragen. Je kunt denken aan een nieuw kassa- of reserveringssysteem, het opzetten of professionaliseren van een webshop of het toevoegen van beleving aan je winkelconcept.

Wij ondersteunen bij je investering

Wist je dat de MKB-voucher tot 50 procent bijdraagt aan je investeringskosten en tot 80 procent aan scholingskosten? We zetten de regeling op een rij:
a. Maximaal 50% van de kosten, met een maximum van € 2.500,-, voor de aanschaf van producten of diensten ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen en/of digitale dienstverlening en verkoop.
b. Maximaal 50% van de kosten, met een maximum van € 10.000,-, voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en productieprocessen, dan wel het verbeteren van bestaande producten, diensten of productieprocessen door toepassing van digitalisering en innovatie.
c. Maximaal 80%* van de kosten, met een maximum van € 2.400,- per geschoold persoon en een totaal maximum van € 15.000,- voor scholing met betrekking tot het leren en ontwikkelen van (digitale) vaardigheden met betrekking tot nieuwe technologieën en verdienmodellen.

* Dit geldt enkel voor retail-, gastvrijheids-, culturele en maatschappelijke MKB-ondernemingen. Voor de overige sectoren geldt een cofinanciering vanuit de provincie van maximaal 50%, met een maximum van € 1.500,- per geschoold persoon.

Er kan subsidie worden aangevraagd voor meerdere activiteiten met een maximum van € 27.500,-.

Vraag de MKB-voucher vanaf 10 februari aan

Retail- en horecaondernemers spelen een belangrijke rol in het vitaal houden van onze steden en dorpen. Daarom geven we je graag een extra duwtje in de rug. Heb jij mooie plannen voor de toekomst, vraag dan vandaag nog de MKB-voucher aan! Aanvragen kan bij het subsidieloket van de provincie Overijssel. Let op: het kan zijn dat de link nog niet werkt. De regeling stellen we op 10 februari a.s. open.

Heb je behoefte aan meer informatie? Laat het ons weten via onze retaildeskundige Renske Graafland. Organiseer je binnenkort een webinar of online sessie over de mogelijkheden en toepassing van de MKB-voucher? En kun je onze ondersteuning daarbij gebruiken? We komen graag aanschuiven als gastspreker.