Duitse delegatie onder de indruk van prefab technologie tijdens bezoek aan Overijssel

Duitse delegatie onder de indruk van prefab technologie tijdens bezoek aan Overijssel

Groep mensen in veiligheidshesjes en met helm op poseren voor een bouwstellage.

Een delegatie uit Noordrijn-Westfalen, bestaande uit woningcorporaties en vertegenwoordigers van het ministerie, heeft een inspirerend bezoek gebracht aan Overijssel.

Bezoek fabriek en bouwplaats Enschede

Op de agenda stonden een bezoek aan een prefab fabriek van de Groot Vroomshoop in Enschede, waar momenteel 200 kant-en-klare studio’s worden geassembleerd voor de woningcorporatie Domijn. Vervolgens bracht de groep een bezoek aan de bouwplaats van Domijn om het proces van dichtbij te ervaren.

Uitwisseling om versnelling bouwsector te faciliteren

In de middag vond een vruchtbare brainstormsessie plaats tussen de Nederlandse en Duitse partijen. Hierbij stond de vraag centraal hoe bouwkosten verlaagd kunnen worden, industriële bouwprocessen versneld kunnen worden en obstakels uit de weg genomen kunnen worden. Er werd uitgebreid gesproken over wet- en regelgeving in zowel Nederland als Duitsland die de versnelling van de bouwsector kunnen ondersteunen. De nadruk lag op het leren van elkaars ervaringen en het bevorderen van samenwerking.

Het delen van kennis en het aanpakken van gemeenschappelijke uitdagingen is essentieel om duurzame en betaalbare woningen voor iedereen te realiseren.