Cromhoff staat in de startblokken

Cromhoff staat in de startblokken

Drie mannen poseren terwijl ze drie borden omhoog houden met daarop een plattegrond van een gebied en daar omheen de woorden 'Provincie', 'Gemeente' en 'Marktpartijen'

Gemeente, Koopmans Bouwgroep, BPD en provincie Overijssel staan aan het begin van één van de uitdagendste gebiedsontwikkelingen in Enschede: Cromhoff.

De ontwikkelingsvisie ‘Back to Basic’, die voor besluitvorming bij de Gemeenteraad ligt, geeft de hoofdkoers aan die moet leiden tot één van de meest onderscheidende en gevarieerde grootstedelijke woonmilieus van Enschede. Wethouder Jeroen Diepmaat: ‘Het wordt een organische gebiedsontwikkeling, waarbinnen de eerste woningbouw in 2023 is voorzien. Tot die tijd willen we de potentie van deze rauwe, groene ontwikkelingslocatie laten zien, door onder meer placemaking en evenementen’.

Provincie belangrijke partner voor Cromhoff

De Provincie was van meet af aan aangehaakt bij het traject. Gedeputeerde Monique van Haaf: ‘We geloven in de kracht van samenwerking met partners. Juist door elkaar al in een vroeg stadium op te zoeken, kunnen we ook daadwerkelijk de woningbouwopgave realiseren en onze ambities lokaal waarmaken.’ De partners en provincie gaan de komende jaren samen zes miljoen investeren om Cromhoff en stad te verbinden. Cromhoff is ook een van de sleutelprojecten uit de regionale woonagenda Twente waar voor een groot gedeelte de versnelling van de woningbouwopgave gerealiseerd moet worden. Dat is een belangrijke reden voor de provincie om in dit project te investeren.

Cromhoff uitpakken

Cromhoff is een nog ‘verborgen’ locatie in Enschede. De komende jaren willen de partners gebruiken om de locatie te laten zien als een gebied met veel (verborgen) kwaliteiten en met ruimte voor ‘reuring’. Door het initiëren en faciliteren van een breed activiteitenaanbod willen zij Cromhoff onderscheidend ten opzichte van andere gebieden in de stad op de kaart zetten. Maar dan moeten we ook investeren in de binnen en buiten ruimten en het gebied veilig, toegankelijk en zichtbaar maken.

Meer lezen over Cromhoff? Bekijk de ontwikkelvisie.